Σύνδεση

Εγγραφή
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

||||| ||||| |||||

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

/ Νέα / Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 11:40

 

Αθήνα 7 Οκτωβρίου 2021

Αριθμ. Πρωτ. 851_2021

 

    Προς τα Σωματεία – μέλη

     της Ε.Ο.Π.Α.

       

     ΘΕΜΑ: «Άδεια Εισόδου προπονητών Παγκρατίου Αθλήματος στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας

                 και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

 

                  Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

  Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι σε συνέχεια των προσπαθειών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, εξασφαλίστηκε και το σχολικό έτος 2021 – 2022  Άδεια Εισόδου από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε επιλεγμένα στελέχη μας, προπονητές που έχουν πτυχίο Παγκρατίου από την Γ.Γ.Α. καθώς και Γυμναστές πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α., γνώστες του Παγκρατίου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το Παγκράτιο Άθλημα στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο).

 

  Σας επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο των αρμόδιων Διευθύνσεων του Υπουργείου για το σχολικό έτος 2021-2022 και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτό θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τις Σχολικές μονάδες της περιοχής σας προκειμένου να κανονίσετε την ημέρα και την ώρα παρουσίασης.

 

 Δεν χρειάζεται να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός για την διάδοση του Παγκρατίου Αθλήματος στους μαθητές καθώς επίσης και πόσο σημαντικός είναι ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων με την Ομοσπονδία προκειμένου να έχει επιτυχία η προσπάθεια. Το Δ.Σ. κρίνει απαραίτητο να τονίσει τα κάτωθι για την σωστή παρουσίαση του αθλήματος στα σχολεία:

 

  1. Πιστή εφαρμογή των αναφερόμενων στα επισυναπτόμενα έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας.
  2. Παρακαλούμε όπως ενημερώνετε πριν την παρουσίαση εγγράφως  την Ομοσπονδία  για την ημέρα, την ώρα και το σχολείο της περιοχής σας στο οποίο θα πραγματοποιήσετε την παρουσίαση.   
  3. Μετά την παρουσίαση θα πρέπει ο προπονητής να στείλει στην Ομοσπονδία σύντομη έκθεση καθώς και φωτογραφικό υλικό ή μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα (video) απ΄ όλα τα σχολεία που θα παρουσιάσει το Παγκράτιο, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να αποσταλούν στο Υπουργείο Παιδείας και να αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Όσοι προπονητές δεν ενημερώσουν την Ομοσπονδία σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα συμπεριληφθούν στη κατάσταση του επόμενου Σχολικού έτους.
  4. Να χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση το επισυναπτόμενο (POWER POINT), το οποίο μπορεί να προβληθεί μέσω laptop και προβολέα δεδομένων ή να εκτυπωθεί, καλύπτει δε το αντικείμενο μας, τόσο από πλευράς Ιστορικής Τεκμηριώσεως όσο και τα σημερινά δεδομένα.
  5. Σε όποιο νομό υπάρχουν πάνω από δυο προπονητές θα πρέπει να συντονιστούν μεταξύ τους προκειμένου να γίνει σωστά ο καταμερισμός των σχολικών μονάδων που θα γίνει η παρουσίαση.
  6. Η ομάδα αθλητών που θα κάνει την παρουσίαση θα πρέπει να είναι από 6 έως 8 άτομα, όλοι θα φορούν τα ενδύματα του Παγκρατίου και θα παρουσιάσουν τα αγωνίσματα «ΠΑΛΑΙΣΜΑΤΑ», «ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ», «ΑΓΩΝ ΗΜΙΕΠΑΦΗΣ», «ΑΓΩΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ», «ΚΑΤΩ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ», «ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΩΝ» και «ΠΥΞ ΛΑΞ».
  7. Ο Προπονητής θα φοράει το ένδυμα προπονητή Παγκρατίου ή αθλητική φόρμα με τα διακριτικά του Παγκρατίου ή κουστούμι με γραβάτα, θα πρέπει να γνωρίζει καλά όλα όσα περιγράφονται στο κείμενο που έχει αποσταλεί (συνημμένο) και θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις του ακροατηρίου.

 

  Όλα τα παραπάνω θα μας δώσουν την δυνατότητα να διεκδικήσουμε και το επόμενο σχολικό έτος την παρουσίαση του Παγκρατίου Αθλήματος στα σχολεία.

 

  Ευχόμενοι σε όλους καλή επιτυχία στην σπουδαία αυτή προσπάθεια, είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝ. Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ                                ΚΩΝΣΤ. ΕΜΜ. ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗΣ

 

 

 

Please publish modules in offcanvas position.