Σύνδεση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΛΑΔΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΩΝ 2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΛΑΔΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΩΝ 2016

/ Νέα / Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 08:10

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΩΝ 2016

 Αθήνα 9 Ιουνίου 2016

 Αριθμ. Πρωτ.: 912/2016

 

        Προς άπαντα τα

     Σωματεία – μέλη της ΕΟΠΑ

 

     Κοιν.: Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

              Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2016 

 

ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ

«ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΩΝ» ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 

 

σύμφωνα με τα παρακάτω:

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 

«ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΩΝ» ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

 

 

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ (ΑΓΕΝΕΙΟΙ): 18 – 19 ετών, γεννηθέντες από 01.01 έως και 31.12 τα έτη 1998 – 1997, Σειρές Κιλών – 58, 65, 72, 79, 85, 92 και 92+.

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 18 – 19 ετών Σειρές Κιλών – 49, 54, 59, 64, 70, 76 και 76+.

ΑΝΔΡΕΣ: 20 ετών και άνω, γεννηθέντες 31.12.1996 και παλαιότερα, Σειρές Κιλών – 60, 66, 71, 78, 85, 95, 105 και 105+.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 20 ετών και άνω, Σειρές Κιλών – 57, 62, 68, 76, 83, 90 και 90+.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ – ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

 

09:00: Έναρξη Ζυγίσεως αθλητών για το «ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΩΝ» Παγκρατίου .

10:30: Έναρξη αγώνων στη Σειρά Ηλικίας 18 – 19 ετών.

12:30: Γενική Σύνταξη, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου, Όρκος Αθλητών – Ελλανοδικών.  

 

  • Οι αποστολές θα πρέπει να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, το αργότερο στις 08:45.

 

1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

α) Άπαντα τα Σωματεία – Μέλη πρέπει να είναι ταμειακώς τακτοποιημένα και για το 2016, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα (Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.Α. η ετήσια συνδρομή του Σωματείου – μέλους ανέρχεται στο ποσό των ΠΕΝΗΝΤΑ <50> ΕΥΡΩ).

β) Ορίζεται ως παράβολο συμμετοχής, για κάθε αθλητή που θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα το παρακάτω ποσό (σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.Α.):

ΔΕΚΑ (10) ΕΥΡΩ.

  Η καταβολή των χρημάτων θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως την έναρξη των αγώνων με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας:

<6832.130575.061> ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

γ) Σύμφωνα με τον ν. 2725/1999, όπως ισχύει, δικαίωμα συμμετοχής εις τα  Πρωταθλήματα της Ε.Ο.Π.Α. έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες. Για τους ομογενείς και αλλοδαπούς ισχύουν τα κατά την παράγραφο 7, του Άρθρου 33, του Κεφαλαίου Ε΄ του ανωτέρω Αθλητικού Νόμου και τα προβλεπόμενα από την Ε.Ο.Π.Α. σχετικά με τις Εγγραφές – Μετεγγραφές των αλλοδαπών αθλητών και αθλητριών. Παραβίαση του παρόντος επιβάλλει αποκλεισμό.

δ) Η αριθμητική συμμετοχή των αθλητών  είναι ελεύθερη. Ένας αθλητής δύναται να συμμετάσχει στην αμέσως ανωτέρα Σειρά Κιλών με απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής, και εφόσον συντρέχουν περί αυτού οι προβλεπόμενοι λόγοι. Το αυτό ισχύει για τις Σειρές Ηλικίας εάν υπάρχει προφορική, τουλάχιστον, συγκατάθεση από τον Προπονητή του Σωματείου, με το οποίο συμμετέχει ο αθλητής. Στη περίπτωση κατά την οποία δεν συμπληρώνετε η αγωνιστική Σειρά Κιλών τότε, βάσει των Γ.Κ.Ε.Λ. της Ε.Ο.Π.Α., οι συμμετέχοντες θα εγγράφονται εις την αμέσως επόμενη Σειρά Κιλών.

ε) ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.

 

2. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΗ (Δ.Τ.Α.) και βεβαίωση από ιατρό σε ισχύ για το έτος 2016 (τα Δ.Τ.Α. και τη βεβαίωση θα τα φέρουν μαζί τους οι αθλητές και θα τα επιδεικνύουν κατά τη ζύγιση και σε κάθε ζήτηση της Επιτροπής Αγώνων).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Α΄: Δεν θα λάβει μέρος στους αγώνες αθλητής ο οποίος δεν θα επιδείξει Δ.Τ.Α. και βεβαίωση ιατρού σε ισχύ για το έτος 2016.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΝΕΑ Δ.Τ.Α. ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ έως 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016.

 

3. ΖΥΓΙΣΗ – ΚΛΗΡΩΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

  • Κατά τη ζύγιση, θα χρησιμοποιούνται τόσοι ζυγοί όσους κρίνει απαραίτητους η Επιτροπή Αγώνων, σύμφωνα με τους εγκριθέντες Γ.Κ.Ε.Λ. της Ε.Ο.Π.Α. Σας γνωστοποιείται, ότι για κάθε Σειρά Κιλών θα χρησιμοποιείται ένας και μόνο ζυγός ακριβείας, με τον οποίον θα ολοκληρώνεται η ζύγιση των συμμετεχόντων της συγκεκριμένης Σειράς Κιλών.
  • Ο Αθλητής κατά την ζύγιση  δύναται  να φορά μόνο  τα εσώρουχά του.
  • Η ανοχή στα κιλά δεν θα ξεπερνά τα εκατό (100) γραμμάρια επί πλέον.
  • Κατά την ζύγιση θα γίνεται έλεγχος των Δ.Τ.Α.
  • Η Κλήρωση και εγγραφή στα Φύλλα Αγώνων, θα πραγματοποιηθεί ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 (15.00) στα γραφεία της Ε.Ο.Π.Α.
  • Αθλητής ο οποίος κατά τη ζύγιση βρεθεί με διαφορετικά κιλά (λιγότερα ή περισσότερα) από τα δηλωθέντα, θα αποκλείεται από τους αγώνες (λόγω ηλεκτρονικής επεξεργασίας των συμμετοχών και εγγραφής αθλητών στα φύλλα αγώνων).

 

4. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ

 

ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΩΝ

ΕΝΔΥΣΗ

Οι  παγκρατιαστές, τοποθετημένοι δεξιά του Ελλανοδίκη παλαίστρας, θα  φορούν κοντό παντελόνι χρώματος μπλε όπου στα πλάγια του θα υπάρχει μαίανδρος και μπλούζα χρώματος μπλε (τύπου lycra), τοποθετημένοι αριστερά του Ελλανοδίκη παλαίστρας θα  φορούν κοντό παντελόνι χρώματος μπλε όπου στα πλάγια του θα υπάρχει μαίανδρος και μπλούζα χρώματος άσπρο (τύπου lycra).    

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

α. Ο απαιτούμενος εξοπλισμός είναι: προστατευτικά δοντιών, βουβωνικής περιοχής και κεφαλιού. Η χρήση επιστραγαλίδων και επιγονατίδων δεν απαγορεύεται εάν και εφόσον αυτές είναι κατάλληλες.

β. Τα προστατευτικά χεριών και ποδιών είναι τα τυποποιημένα για αγώνες παγκρατίου (πλήρους επαφής). Τα γάντια είναι ανοικτού τύπου παλάμης, βάρους 4oz, και όπως και ο επικαλαμίδες πρέπει να είναι τα εγκεκριμένα σύμφωνα με τους κανονισμούς των αγώνων.

γ.  Απαγορεύεται η επάλειψη (αλοιφές, λάδια κλπ) καθώς και η χρήση γάζας ή άλλων προστατευτικών υλικών χωρίς την έγκριση του γιατρού των αγώνων.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

(ΑΓΕΝΕΙΟΙ – ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 18 – 19) διάρκειας 5΄ λεπτών.

(ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ 20+) διάρκειας 5΄ λεπτών.

Στην περίπτωση ισοπαλίας θα δίνεται επί πλέον ένας γύρος 1΄ λεπτού.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Β΄: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ 1ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999, 2000, 2001 κ.ο.κ.

 

5. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

   Μόνον ο εκ του Αθλητικού Σωματείου δηλωθείς επισήμως προπονητής (ο οποίος υπογράφει την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Συγκεντρωτική Κατάσταση Συμμετοχής, διαθέτει ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ προπονητή Παγκρατίου Αθλήματος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και έχει αναγραφεί στην Ηλεκτρονική δήλωση ο αριθμός αδείας του), επιτρέπεται να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο εφόσον αγωνίζεται ο αθλητής του και τον οποίον επιβλέπει, σύμφωνα με τους Εναγώνιους Νόμους και Διατάξεις, είναι δε ενδεδυμένος με την προβλεπόμενη αθλητική ενδυμασία.

 

6. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

  Υποβάλλονται στην Επιτροπή Αγώνων, με αντίτιμο (επί αποδείξει) 60 ΕΥΡΩ. 

 

7. ΓΕΝΙΚΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΡΩΝ: από την Ε.Ο.Π.Α.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: από την Ε.Ο.Π.Α.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ: από την Ε.Ο.Π.Α.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΖΥΓΙΣΕΩΣ: από την Ε.Ο.Π.Α.

ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: από την Ε.Ο.Π.Α.

 

  • Στη περίπτωση κατά την οποία υπάρχουν αθλητές ή προπονητές οι οποίοι παραβιάζουν με οποιονδήποτε τρόπο τη παρούσα προκήρυξη, τους Γ.Κ.Ε.Λ. και το Καταστατικό της Ε.Ο.Π.Α., θα αποκλείονται από τους αγώνες.     
  • Ουδεμία αλλαγή επιτρέπεται στη παρούσα Προκήρυξη (Άρθρο 131 παρ. 3 του ν. 2725/99).
  • Όπου στη παρούσα αναφέρεται «αθλητής» νοείται και «αθλήτρια».

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Δ΄

  Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ, Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ, Η ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.Α.,  ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΜΕΛΩΝ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ε΄ 

  ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (www.pangration.org) ΜΕΣΩ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ:

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 (10.00 π.μ.)

ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ:

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 (17.00)

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

  ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΑΣ.

  ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.

 

  Ευχόμενοι κάθε επιτυχία ευχαριστούμε για την συνεργασία.

 

Για το Δ.Σ.

της Ε.Ο.Π.Α.

 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

   ΑΝΔΡ. Ι. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ                                      ΠΑΝ. Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Please publish modules in offcanvas position.