Σύνδεση

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΠΥΞ - ΛΑΞ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΠΥΞ - ΛΑΞ

/ Νέα / Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 13:06

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του κλάδου άθλησης ΠΥΞ-ΛΑΞ 11/5/2014 ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ΩΡΙΩΝΟΣ 2, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΑΘΗΝΑ)

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθήνα 14 Μαρτίου 2014

Αριθμ. Πρωτ.: 324/2014/φ. Ε 27

 

     Προς άπαντα τα

     Σωματεία – μέλη της Ε.Ο.Π.Α.

 

     Κοιν.: Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

              Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2014

 

Στον ΚΛΑΔΟ ΑΘΛΗΣΗΣ «ΠΥΞ ΛΑΞ»

 σύμφωνα με τα παρακάτω:

 

 

ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ: 15, 16 & 17 ετών, γεννηθέντες από 01.01 έως και 31.12 τα έτη 1999 –  1998 & 1997.

(Σειρές Κιλών: Εφήβων 48, 54, 57, 60, 63, 67, 71, 75, 81, 86, 91 και 91+ – Νεανίδων 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 89 και 89+).

 

ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 18 ετών και άνω, γεννηθέντες 31.12.1996 και παλαιότερα. (Σειρές Κιλών: Ανδρών 48, 54, 57, 60, 63, 67, 71, 75, 81, 86, 91 και 91+ – Γυναικών 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 89 και 89+).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2014, Κ.Γ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΑΘΗΝΑ

                                                                    

09:00: Έναρξη Ζυγίσεως αθλητών.

10:00: Γενική Σύνταξη, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11:00: Έναρξη αγώνων, στη Σειρά Ηλικίας Έφηβοι – Νεάνιδες 15 ετών.  

 

 • Οι αποστολές θα πρέπει να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, το αργότερο στις 08:45.

 

1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

α) Άπαντα τα Σωματεία – Μέλη πρέπει να είναι ταμειακώς τακτοποιημένα και για το 2014, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα (Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.Α. η ετήσια συνδρομή του Σωματείου – μέλους ανέρχεται στο ποσό των πενήντα –50– ΕΥΡΩ).

β) Ορίζεται το ποσό των ΔΕΚΑ (10) ΕΥΡΩ ως παράβολο συμμετοχής, για κάθε αθλητή που θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα (η καταβολή των χρημάτων θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως την έναρξη των αγώνων με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας στη ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ <9800117055–4> ή την ημέρα των αγώνων επί αποδείξει στον υπεύθυνο της Γραμματείας της Ε.Ο.Π.Α.).

γ) Σύμφωνα με τον ν. 2725/1999, όπως ισχύει, δικαίωμα συμμετοχής εις τα  Πρωταθλήματα της Ε.Ο.Π.Α. έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες. Για τους ομογενείς και αλλοδαπούς ισχύουν τα κατά την παράγραφο 7, του Άρθρου 33, του Κεφαλαίου Ε΄ του ανωτέρω Αθλητικού Νόμου και τα προβλεπόμενα από την Ε.Ο.Π.Α. σχετικά με τις Εγγραφές – Μετεγγραφές των αλλοδαπών αθλητών και αθλητριών. Παραβίαση του παρόντος επιβάλλει αποκλεισμό.

δ) Η αριθμητική συμμετοχή των αθλητών είναι ελεύθερη. Ένας αθλητής δύναται να συμμετάσχει στην αμέσως ανωτέρα Σειρά Κιλών με απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής, και εφόσον συντρέχουν περί αυτού οι προβλεπόμενοι λόγοι. Το αυτό ισχύει για τις Σειρές Ηλικίας εάν υπάρχει προφορική, τουλάχιστον, συγκατάθεση από τον Προπονητή του Σωματείου, με το οποίο συμμετέχει ο αθλητής. Στη περίπτωση κατά την οποία δεν συμπληρώνετε η αγωνιστική Σειρά Κιλών τότε, βάσει των Γ.Κ.Ε.Λ. της Ε.Ο.Π.Α., οι συμμετέχοντες θα εγγράφονται εις την αμέσως επόμενη Σειρά Κιλών.

ε) Οι αθλητές συμμετέχουν και αγωνίζονται με αποκλειστική ευθύνη των Σωματείων τους.

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ,  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ  ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, Η Ε.Ο.Π.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΝ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ.

 

2. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Δ.Τ.Α. Ε.Ο.Π.Α. ενημερωμένο από ιατρό σε ισχύ για το έτος 2014 (τα Δ.Τ.Α. θα τα φέρουν μαζί τους οι αθλητές και θα τα επιδεικνύουν κατά τη ζύγιση για έλεγχο και σε κάθε ζήτηση της Επιτροπής Αγώνων).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν θα λάβει μέρος στους αγώνες αθλητής ο οποίος δεν θα επιδείξει Δ.Τ.Α. και βεβαίωση ιατρού σε ισχύ για το έτος 2014.

 

3. ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

  Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν:

 • ΜΠΛΟΥΖΑ με κοντό μανίκι (Τ–shirt) κυανού ή λευκού χρώματος, με κυανόλευκο Μαίανδρο στα μανίκια (περιμετρικά στο τελείωμα). Στην μπλούζα στο εμπρός αριστερά μέρος (θέση καρδιάς) θα υπάρχει μικρό σήμα της Ε.Ο.Π.Α., στο δε πίσω μέρος μεγάλο σήμα της Ε.Ο.Π.Α. και οι λέξεις ΠΥΞ ΛΑΞ.
 • ΚΟΝΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ (shorts) κυανού χρώματος, με κυανόλευκο Μαίανδρο στο πλάϊ.

 

4. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν:

 • Προστατευτικά χειρόκτια (γάντια πυγμαχίας).
 • Περικνημίδες.
 • Προστατευτικό κεφαλής (κάσκα), μόνο για ΕΦΗΒΟΥΣ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ 15,16 & 17 ετών).
 • Προστατευτικά οδοντοστοιχίας.

  Επίσης οι αθλητές δύνανται να φορούν προστατευτικά γεννητικών οργάνων (εσωτερικά) και οι αθλήτριες προστατευτικά στήθους (εσωτερικά).

  Η παροχή οποιουδήποτε αθλητικού εξοπλισμού, αποτελεί υποχρέωση  και ευθύνη των σωματείων και των αθλητών.

 

4. ΖΥΓΙΣΗ – ΚΛΗΡΩΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 • Κατά τη ζύγιση, θα χρησιμοποιούνται τόσοι ζυγοί όσους κρίνει απαραίτητους η Επιτροπή Αγώνων, σύμφωνα με τους εγκριθέντες Γ.Κ.Ε.Λ. της Ε.Ο.Π.Α. Σας γνωστοποιείται, ότι για κάθε Σειρά Κιλών θα χρησιμοποιείται ένας και μόνο ζυγός ακριβείας, με τον οποίον θα ολοκληρώνεται η ζύγιση των συμμετεχόντων της συγκεκριμένης Σειράς Κιλών.
 • Ο αθλητής κατά την ζύγιση  δύναται  να φορά μόνο  τα εσώρουχά του.
 • Η Κλήρωση και εγγραφή εις τα Φύλλα Αγώνων, θα ολοκληρωθεί εντός του αγωνιστικού χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου, παρουσία των δηλωθέντων αντιπροσώπων των συμμετεχόντων Αθλητικών Σωματείων και του  υπευθύνου της Κεντρικής Γραμματείας της Ε.Ο.Π.Α.

 

5. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΥΞ ΛΑΞ

  Ο αγωνιστικός χρόνος στο «ΠΥΞ ΛΑΞ» για όλες τις σειρές ηλικίας (15, 16 & 17 και 18+ ετών) είναι τρεις (3) γύροι των δυο (2) λεπτών [ένα (1) λεπτό ενδιάμεσα διάλλειμα].

 

6. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

  Μόνον ο εκ του Αθλητικού Σωματείου δηλωθείς επισήμως προπονητής, επιτρέπεται να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο εφόσον αγωνίζεται ο αθλητής του και τον οποίον επιβλέπει σύμφωνα με τους Εναγώνιους Νόμους και Διατάξεις, είναι δε ενδεδυμένος με την προβλεπόμενη αθλητική ενδυμασία.

 

7. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

  Υποβάλλονται στην Επιτροπή Αγώνων, με αντίτιμο (επί αποδείξει) 60 ΕΥΡΩ. 

 

8. ΓΕΝΙΚΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο.Π.Α.   

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΡΩΝ: ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο.Π.Α.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο.Π.Α.   

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ: ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο.Π.Α..  

ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΕΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΞ – ΛΑΞ της Ε.Ο.Π.Α.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΖΥΓΙΣΕΩΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. 

ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο.Π.Α.

 

 • Στη περίπτωση κατά την οποία υπάρχουν αθλητές ή προπονητές οι οποίοι παραβιάζουν με οποιονδήποτε τρόπο τη παρούσα προκήρυξη, τους Γ.Κ.Ε.Λ. και το Καταστατικό της Ε.Ο.Π.Α., θα αποκλείονται από τους αγώνες.     
 • Ουδεμία αλλαγή επιτρέπεται στη παρούσα Προκήρυξη (Άρθρο 131 παρ. 3 του Ν. 2725/99).
 • Όπου στη παρούσα αναφέρεται «αθλητής» νοείται και «αθλήτρια».

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ A΄

 Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ, Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ, Η ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.Α.,  ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΜΕΛΩΝ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ B΄ 

  Τα Λευκώματα Συμμετοχής πρέπει να συμπληρωθούν και να αποσταλούν στην Ομοσπονδία με ταχυδρομείο στη Δ/νση «Ε.Ο.Π.Α. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – Τ.Κ. 13343 – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ» ή για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκομένων, με e–mail στην Ηλεκτρονική Δ/νση info@pangratιοn.org ή με φαξ (210.2409095) το αργότερο έως τη ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Απριλίου 2014.

 

  Ευχόμενοι κάθε επιτυχία στους αγώνες, ευχαριστούμε για την συνεργασία.

 

Για το Δ.Σ.

της Ε.Ο.Π.Α.

 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

  ΑΝΔΡ. Ι. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ                                       ΠΑΝ. Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Please publish modules in offcanvas position.