Σύνδεση

Εγγραφή
ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΠΑ 2021 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

||||| ||||| |||||

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΠΑ 2021 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

/ Νέα / Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 14:17

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

της 1ης Μαρτίου 2021

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ

της 12ης Μαρτίου 2021

 

                                                                                        Αθήνα 26 Φεβρουαρίου 2021 

                                                                                        Αριθμ. Πρωτ. 9159_2021

                                                                                        Συνημμένα έγγραφα: επτά (7)

 

 

          Προς τα

     Σωματεία – Μέλη της Ε.Ο.Π.Α.

 

     Θέμα: Τακτική Γενική Συνέλευση Ε.Ο.Π.Α. 2021

 

 

 

                             Αξιότιμοι κύριοι,

 

 

  Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (Ε.Ο.Π.Α.) κατά τις συνεδριάσεις αυτού της 27ης Ιανουαρίου 2021 και 1ης Μαρτίου 2021 αποφάσισε, σύμφωνα με τα άρθρα 10, 11 και σχετικά άλλα του Καταστατικού της Ε.Ο.Π.Α., τον Αθλητικό Νόμο 2725/1999 όπως έχει τροποποιηθεί με τους Νόμους 4714/2020 και 4726/2020, τις διατάξεις του Άρθρου 45 του Ν. 4778/2021 αλλά και την Κ.Υ.Α. 72664 (Φ.Ε.Κ. Β΄719/24 Φεβρουαρίου 2021), τη σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) των Σωματείων – μελών της Ε.Ο.Π.Α., η οποία θα πραγματοποιηθεί την 27η ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ και ώρα 07.00 π.μ., στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων – Άνω Λιόσια Αττικής (γραφεία Ε.Ο.Π.Α.)., καλούνται δε να συμμετάσχουν σε αυτήν όλα τα Σωματεία – μέλη της Ε.Ο.Π.Α. για να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις στα θέματα ημερησίας διατάξεως.

 

  Εάν δεν επιτευχθεί η κατά το Άρθρο 10 παρ. 5 του Καταστατικού της Ε.Ο.Π.Α., προβλεπόμενη απαρτία (δεν παρευρίσκονται το ½ τουλάχιστον του συνόλου των αντιπροσώπων των ταμειακώς εντάξει και με δικαίωμα ψήφου Σωματείων – μελών), η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την:

 

28η ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 11.00 π.μ.,

 

στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα Ημερήσιας διάταξης,

μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ και θα σας αποσταλούν προς τούτο κωδικοί των εφαρμογών που θα χρησιμοποιηθούν (ZOOM και ΖΕΥΣ).

 

Τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:

 

  1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γ.Σ.
  2. Διοικητικός Απολογισμός του απερχομένου Δ.Σ. για τη χρονική περίοδο 01.01.2019 έως 15.03.2021 – Έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού και απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
  3. Οικονομικός Απολογισμός του απερχομένου Δ.Σ. για τη χρονική περίοδο 01.01.2020 έως 31.12.2020 – Ανάγνωση και υποβολή της Έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το ως άνω χρονικό διάστημα – Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού και απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
  4. Οικονομικός Απολογισμός του απερχομένου Δ.Σ. για τη χρονική περίοδο 01.01.2021 έως 15.03.2021 – Ανάγνωση και υποβολή της Έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το ως άνω χρονικό διάστημα – Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού και απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
  5. Έγκριση Ισολογισμού για τη χρονική περίοδο 01.01.2020 έως 31.12.2020.
  6. Έγκριση Ισολογισμού για τη χρονική περίοδο 01.01.2021 έως 15.03.2021.
  7. Έγκριση Προϋπολογισμού για το έτος 2021.
  8. Αρχαιρεσίες για την εκλογή και ανάδειξη:

Α. Προέδρου Δ.Σ.,

Β. Δέκα (10) τακτικών μελών Δ.Σ.,

Γ. Αναπληρωματικών μελών Δ.Σ.,

Δ. Τριών (3) τακτικών μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής και

Ε. Δύο (2) αναπληρωματικών μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής.

 

  Στην περίπτωση διεξαγωγής της Γ.Σ. με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ αυτή θα διενεργηθεί μέσω των εφαρμογών ΖΟΟΜ και ΖΕΥΣ, ώστε να καλυφθούν τόσο η διαδικασία συζήτησης επί των θεμάτων, όσο και η ψηφοφορίες για τη λήψη αποφάσεων επί αυτών.

  Για το θέμα 1 τα Σωματεία – μέλη με δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να προτείνουν με γραπτή δήλωση Πρόεδρο ή Γραμματέα της Γ.Σ., προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος για να τη διευθύνει και Γραμματέας για τη σύνταξη των πρακτικών. Η εκλογή αυτών θα πραγματοποιηθεί με Ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω της εφαρμογής ΖΕΥΣ, αμέσως μετά τη διαδικασία συζήτησης του θέματος η οποία θα γίνει μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ (συνημμένα στέλνουμε αίτηση για τη δήλωση των υποψηφίων). Η αποστολή της δήλωσης θα πρέπει να έχει σταλεί το αργότερο έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021.

  Η διαδικασία συζήτησης των θεμάτων 2 έως και 7 θα πραγματοποιηθεί μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ. Επί των θεμάτων αυτών θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας συζήτησης, Ηλεκτρονική ψηφοφορία ενώπιον Εφορευτικής Επιτροπής τριών (3) νομικών, μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» (Κ.Υ.Α. 72664/24 Φεβρουαρίου 2021).  

  Το θέμα της Ημερησίας Διάταξης 8 το οποίο αφορά στις Αρχαιρεσίες για την εκλογή και ανάδειξη των Καταστατικών οργάνων, θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο Άρθρο 45 του Ν. 4778/2021 και στην Κ.Υ.Α. 72664/24 Φεβρουαρίου 2021 και συγκεκριμένα με Ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώπιον Εφορευτικής Επιτροπής τριών (3) νομικών, μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ».

  Για την είσοδό στο σύστημα της εφαρμογής ΖΕΥΣ, των Σωματείων – μελών με δικαίωμα ψήφου, θα αποσταλούν κωδικοί, από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής.

  Για την είσοδο στο σύστημα εφαρμογής ΖΟΟΜ, όλων των Σωματείων – μελών (με δικαίωμα ψήφου ή με δικαίωμα λόγου), θα αποσταλούν κωδικοί από τη γραμματεία της Ομοσπονδίας.

 

  Στις Αρχαιρεσίες και σε όλες της ψηφοφορίες των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο τα Σωματεία – μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου και συνημμένα σας στέλνουμε τον Κατάλογο αυτών, ο οποίος έχει εγκριθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (απόφαση Γ.Γ.Α., Α.Δ.Α. ΩΖΛΣ4653Π4–5ΡΑ/8 Φεβρουαρίου 2021) και θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Ε.Ο.Π.Α. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Επίσης θα αποσταλούν οδηγίες αμέσως μετά τον ορισμό της Εφορευτικής Επιτροπής από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία.  

 

  Δικαίωμα ψήφου στη Γ.Σ. έχουν μόνο οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι μέλη Δ.Σ. των Σωματείων μελών της Ε.Ο.Π.Α., τα οποία κατά τα δύο (2) από τα τρία (3) προηγούμενα της Γ.Σ. ημερολογιακά έτη (2018, 2019 και 2020), έχουν επιδείξει αθλητική δραστηριότητα με τη συμμετοχή τουλάχιστον οκτώ (8) αθλητών στα δύο (8 στο ένα έτος και 8 στο άλλο) από τα τρία προαναφερόμενα έτη σε επίσημους αγώνες της Ε.Ο.Π.Α., με την προϋπόθεση ότι έχουν αποκτήσει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση του Ν. 2725/1999 και έχουν εγγραφεί στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, του  Άρθρου 142 του Ν. 4714/2020, το οποίο τηρείται από τη Γ.Γ.Α.     

      

  Δικαίωμα παράστασης στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα όλα Σωματεία – μέλη της Ε.Ο.Π.Α., εφόσον έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι της Ομοσπονδίας, με ένα Τακτικό και ένα Αναπληρωματικό αντιπρόσωπο, χωρίς ο τελευταίος να έχει δικαίωμα ψήφου ή λόγου παρόντος του Τακτικού και οι οποίοι ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. των Σωματείων τους, μελών της Ε.Ο.Π.Α. και αφού έχει γίνει η νομιμοποίηση της πληρεξουσιότητας από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

  Ο αντιπρόσωπος και ο αναπληρωτής του θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου – μέλους, με δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται και εκπροσωπούν ένα (1) μόνο Σωματείο σύμφωνα με τα όσα ορίζονται με το Άρθρο 14 του Ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε από το Άρθρο 5 του Ν. 4726/2020. (Συνημμένη στέλνουμε τη δήλωση στοιχείων αντιπροσώπων Σωματείου – μέλους η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ του Σωματείου στο οποίο θα φαίνεται η απόφαση για το διορισμό των αντιπροσώπων, ότι οι αντιπρόσωποι είναι τακτικά μέλη του Δ.Σ., η ιδιότητά τους σε αυτό και ότι έχουν δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται).

 

  Τα Σωματεία – μέλη παρακαλούνται να ορίσουν εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους και τους αναπληρωτές τους, εγγράφως στην Ομοσπονδία δέκα (10) πλήρεις ημέρες τουλάχιστον πριν τη συνεδρίαση της Γ.Σ., δηλαδή μέχρι και τη ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 προκειμένου η Ομοσπονδία να συντάξει τον Πίνακα εκλογέων και να τον στείλει, ως οφείλει, στην Εφορευτική Επιτροπή οκτώ (8) πλήρεις ημέρες πριν τη Γ.Σ. (Κ.Υ.Α. 72664/2021, Άρθρο 3, παρ. 4).

 

  Ο πίνακας με τους νομιμοποιημένους αντιπροσώπους θα αναρτηθεί το απόγευμα της προηγουμένης της Γ.Σ. ημέρας, στα γραφεία της Ε.Ο.Π.Α. καθώς και στην ιστοσελίδα αυτής (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

  Όλοι οι εξουσιοδοτημένοι Αντιπρόσωποι των Σωματείων – Μελών πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση για τη συμμετοχή στις διαδικασίες της Γ.Σ.

  (Παρακαλούμε τα Σωματεία – μέλη να έχουν εξοφλήσει την ετήσια συνδρομή και του έτους 2020 και να μας αποστείλουν το αποδεικτικό τραπεζικής κατάθεσης μαζί με τη δήλωση Αντιπροσώπων. Σωματεία τα οποία δεν έχουν τακτοποιήσει τη συγκεκριμένη οικονομική υποχρέωση, δεν θα λάβουν κωδικούς για την είσοδό τους στις εφαρμογές). 

 

  Οι υποψηφιότητες για την εκλογή μελών τoυ Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής θα πρέπει να προταθούν εγγράφως προς τα Δ.Σ. της Ομoσπovδίας επτά (7) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη Γ.Σ. από τα Σωματεία – μέλη τα οποία έχoυv δικαίωμα ψήφου, δηλαδή μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021. Κατόπιν το αργότερο έως τη Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 (πέντε πλήρεις ημέρες πριν τη Γ.Σ.), η Ομοσπονδία θα πρέπει να αποστείλει τον Πίνακα όλων των υποψηφίων στην Εφορευτική Επιτροπή (Κ.Υ.Α. 72664/2021, Άρθρο 4, παρ. 2). 

 

  Σύμφωνα με το Καταστατικό (Άρθρο 11, παρ. 5), κάθε Σωματείο έχει δικαίωμα vα πρoτείvει προς εκλογή στο Δ.Σ. της Ομoσπovδίας την υποψηφιότητα εvός μόvo πρoσώπoυ για το Δ.Σ. και εvός για την Εξελεγκτική Επιτροπή, το οποίο δύναται να είναι αvτιπρόσωπoς τoυ Σωματείoυ στη Γ.Σ. ή απλώς μέλoς τoυ με δικαίωμα όμως vα ψηφίζει, vα εκλέγει και vα εκλέγεται. Μαζί με τηv πρόταση τoυ Σωματείoυ – μέλoυς για τηv υποψηφιότητα (αποστέλλονται συνημμένα), υπoβάλλεται από τo Σωματείo και γραπτή δήλωση πρoς τo Δ.Σ. της Ομoσπovδίας τoυ πρoτειvόμεvoυ για εκλoγή μέλους ταυ Σωματείου περί αποδοχής της υποψηφιότητάς του (αποστέλλεται συνημμένα). Επίσης η πιο πάνω πρόταση τoυ Σωματείου – μέλους πρέπει να συνοδεύεται με ΒΕΒΑΙΩΣΗ στην οποία θα φαίνεται η ιδιότητα του πρoτειvόμεvoυ υπoψηφίoυ ως μέλoυς τoυ σωματείoυ, με δικαίωμα vα ψηφίζει, vα εκλέγει και να εκλέγεται (συνημμένο υπόδειγμα).   

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.Α.

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡ. Ι. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ                                         ΠΑΝ. Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Please publish modules in offcanvas position.